Mennesket har magten - Patti Smith i danske nyoversættelser (Poetisk support: Maja Petrea Fox) @Spoken Word Festival, Odense, Samstag, 27. August 2016

Spoken Word Festival præsenterer i samarbejde med HCA Festivals denne spændende crossover, hvor nogle af den amerikanske poet, musiker, billedkunstner og forfatter Patti Smiths stærkeste numre er oversat til dansk af forfatter og musikformidler Anya Mathilde Poulsen. Hun vil fortælle om Patti Smiths historie og hendes arbejde med sproget. Musikken spilles live af komponist og sanger Kristina Holgersen og ensemblet Lydenskab. Lydbilledet er tilført klassiske instrumenter og knitrende elektroniske flader, og musikken har en mindre rocket, mere afdæmpet lyd, end det der almindeligvis karakteriserer Patti Smiths musik.

Med sine kraftfulde sange og stærke poesi står Patti Smith som et af de helt store ikoner inden for rockmusikken og litteraturen. Arrangementet Mennesket har magten præsenterer Patti Smiths liv og kunst fra en anderledes vinkel. Bl.a. vil et nyt lydunivers fortolke og åbne hendes historie og tekster for publikum. Anya Mathilde Poulsen vil både tale ud fra Patti Smiths erindringsbog ’Just Kids’ (2010) men også komme ind på de litterære forbilleder, der har været centrale for Smiths kunst.

Denne aften inviteres du ind i hendes fascinerende historie og sprogkunst fra en anderledes vinkel. Hør om hendes liv fra tiden på "**** Factory' over 70'ernes New Yorker-kunstscene til i dag, hvor hun stadig fylder spillesteder med sin rå og poetiske power, og oplev nogle af hendes stærkeste numre i danske nyoversættelser, sat i musik af Kristina Holgersen og ensemblet Lydenskab.

Lige siden debutsinglen **** Factory (1974) og det efterfølgende album Horses, som sidste år fyldte 40, har Patti Smith stået som en kompromisløs pionér og rebel med en særlig sans for sprogets magiske kraft. Nu har et hold danske musikere transformeret en række af hendes numre til dansk. Musikken spilles live af Kristina Holgersen (vokal) og ensemblet Lydenskab. Sammen har de fortolket numrene, så teksterne træder klart frem.

Poetisk support leveres før koncerten af den unge beatpoet Maja Petrea Fox. Maja Petrea Fox, også kaldet; Rævedamen, er en af den danske litteratur og spoken word-scenes betydelige skikkelser. Hun har optrådt på scener fra Det Kongelige Teater til Christianias Jazzklub, både solo og i følge af musikere, og rejst til bla. London for at dele ud af hendes ord. Hun debuterede i 2013 med digtsamlingen "Tagsten Som Tangenter" og i 2015 udgav hun bogen "Åben". Hun har medvirket i flere antologier og avisartikler. I 2016 holdte hun sin første fernisering som billedkunstner i Galleri Bohéme, København. Maja Petrea Fox er blevet kaldt Danmarks bedste kvindelige beatpoet, og svaret på den danske Bukowski, og deler gerne dagligt ud af sine Gonzo-lignende fortællinger fra hendes eventyr, om enten hun befinder sig i Sønderjylland, Mexico, eller på en skummel bodega i Københavns Nordvestkvarter.

ENTRÉ: D: 100 kr. / F: 70 kr. / S: 50 kr.

// Arrangeres i samarbejde med TEATER95b og H.C. Andersen Festivals

Samstag, 27. August 2016, Odense, Mennesket har magten - Patti Smith i danske nyoversættelser (Poetisk support: Maja Petrea Fox) @Spoken Word Festival

Weitere interessante Veranstaltungen
Holen Event Empfehlungen basierend auf Ihre Facebook-Geschmack. Hol es dir jetzt!Zeigen Sie mir die passenden Veranstaltungen für michNicht jetzt